Over mij

Hoi,

Ik ben Patricia, een professioneel muzikante die een nieuwe passie heeft ontdekt in de wereld van haken en andere creatieve bezigheden.

Zoals velen onder jullie leerde ook ik haken op school toen ik nog erg jong was. Het was echter pas in de lente van 2016 dat ik ontdekte hoe leuk haken echt kan zijn.

Het begon met relatief makkelijke dingen als onderzetters, granny squares en dekentjes. Dit was tof, maar ik geraakte pas volledig in de ban nadat ik mijn eerste kledingstuk haakte van een patroon dat ik vond online. Vanaf dat moment werd het creëren van een kleerkast vol eigen maaksels een echte “life goal” 🙂 Het zelf ontwerpen van die kleding was zelfs nog leuker, en het duurde niet lang vooraleer ik mijn eerste eigen patroon publiceerde.

Ondertussen haakte ik reeds verschillende items waaronder jurken, topjes, vesten, truitjes,.. en ben ik begonnen met het neerschrijven en vertalen van de patronen hiervan. Mijn doel is om duidelijke patronen te maken die eenieder in staat stellen om dit kledingstuk ook te maken. Geen ingewikkelde steken of moeilijke patronen, die zijn er naar mijn mening reeds genoeg 😉

De nood aan het ontwerpen van eigen maaksels kwam er toen ik ontdekte dat een erg grote meerderheid van gehaakte kledij bestaat uit open steken, waarbij je dus nog een jurk onder de jurk of shirt onder het shirt moet dragen indien je niet teveel wil “blootgeven” van jezelf. Ik wil een gehaakt kledingstuk kunnen dragen zonder andere kledingstukken er onder, en werk daarom vooral met “dichte” steken die ervoor zorgen dat je een mooi dicht kledingstuk krijgt dat je op eender welk moment kan dragen.

Ik hoop met mijn patronen te kunnen bijdragen aan de wondere haakwereld en andere haakfanaten even veel plezier te laten beleven aan het haken van eigen kledij als ikzelf eraan beleef!

Mijn patronen worden inmiddels zowel in het Nederlands als in het Engels te koop aangeboden op Craftsy, Ravelry en Etsy. Op Etsy vind je trouwens ook mijn webshop met handgemaakte (edelsteen)juwelen terug 😉

Verder kan je mij vinden op:

Veel haakplezier!

Patricia