Dameskledij

Zomertruitje in waaiersteek haken

Aangezien ik liever haak dan achter de pc zit, heb ik een aanzienlijke achterstand opgelopen met het plaatsen van mijn nieuwe creaties op deze blog… Tijd om bij te benen dus šŸ™‚

Ettelijke maanden geleden ging ik met mijn moeder en tantes naar een beurs aan de andere kant van het land waar volgens mijn moeder “een stand zou staan met heel erg veel en erg mooie, speciale garens”. Dit bleek een kantwerkbeurs te zijn, waar ik als haakster wel veel moois heb kunnen bewonderen, maar niet veel van mijn eigen hobby terugvond.

De stand waar mijn moeder het over had, bemand door 2 absolute garenkenners (en fervente breiers, heb ik me laten vertellen) genaamd Bart en Francis, stond er effectief! Maar ook zij hadden meer garen voor kantwerk bij dan haak- en breigarens. Desalniettemin vond ik in het kleine hoekje met haak- en breigarens dit prachtige blauwe zijde garen. Nog geen idee hebbend van wat ik ermee zou gaan maken, kocht ik 1000m garen dat op een dag voor een mooi project gebruikt zou gaan worden.

Het duurde enkele maanden vooraleer de dag kwam dat ik dit garen oppakte en besloot er iets mee te doen. Aangezien ik best een leuk zomertruitje kon gebruiken en schatte dat ik hiervoor wel genoeg garen had (voor een maatje XS), was het lot van het garen bepaald.

Ik kan zonder overdrijving zeggen dat dit garen, Tussah Silk genaamd, een van de meest aangename garens is waar ik reeds mee gewerkt heb. Superzacht, en het haakt ongelooflijk leuk. Het is dik genoeg om op naald 3 te haken, dus het ging erg snel vooruit.

Het resultaat werd dit getailleerde truitje met korte mouwen, waarvan ik het patroon ineens ook uitgeschreven heb zodat ik het met jullie kan delen. Het is een kooppatroon geworden dat je hier kan vinden. Zowel een Nederlandstalige als Engelstalige versie zijn inmiddels beschikbaar!

Inmiddels ben ik zelf zo’n fan van dit patroon (het haakt echt zo leuk), dat ik het reeds in 2 andere kleuren gehaakt heb en zelfs een vierde truitje onderweg is, ditmaal steeds gemaakt met Amy garen van Zeeman. Een versie met mouwtjes, eentje zonder mouwtjes, dan eens geĆ«xperimenteerd met kapmouwtjes… zodat het telkens toch weer net wat anders wordt šŸ™‚

Oh ja, voor degenen die ook graag eens met wat specialer en luxueuzer garen werken: Bart en Francis hebben ook een webshop šŸ˜‰ neem gerust eens een kijkje opĀ https://www.bart-francis.be. (nee, ik wordt niet gesponsord om reclame te maken ;-))

Previous Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply