Dameskledij

Luchtig zomervest voor dames haken

 

Mijn eerste zelfbedachte vest is een feit! Ik kwam deze leuke kantsteek tegen op Pinterest en dacht: dit lijkt me een mooie steek om een luchtig lente/zomervest mee te maken!

Een dag later passeerde ik toevallig bij de Veritas en zag ik dit mooie gele garen van het merk Apilou. Zo zacht, en tot mijn verbazing bleek het ook nog eens gegarandeerd pluisvrij te zijn. Garen dat eeuwig mooi blijft na dragen en wassen, dat was nieuw voor me!

Na wat research op het internet naar dit garen, blijkt dat je dit ook enkel bij Veritas kan kopen. Het komt aan 4 eur per bol maar elke bol bevat wel maar liefst 330 meter garen! Op goed geluk 4 bollen meegenomen, en bij thuiskomst direct aan de slag gegaan!

Ik had bij aanvang nog totaal geen idee over hoe het patroon er net zou gaan uitzien, of de mouwen wel handig zouden zijn om te maken, of het makkelijk in elkaar te zetten zou zijn… Maar gaandeweg ontdekte ik dat deze steek zich wonderwel goed leent om een vest mee te maken!

Fanatiek als ik kan zijn, heb ik zo doorgewerkt dat het vest op 1 week tijd klaar was. En nu wil ik dit leuke patroon erg graag met jullie delen!

Na het organiseren van een CAL waaraan meer dan 50 enthousiaste haaksters deelnamen en het patroon volledig werd goedgekeurd (en kleine foutjes verbeterd werden), is het patroon nu ook officieel te koop op Craftsy en Ravelry!

Beschik je niet over paypal/credit card en wil je toch graag de mogelijk hebben om het patroon te kopen? Neem dan gerust even contact met me op via de contactpagina.

Groetjes!

Patricia

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply