Dameskledij

Mijn allereerste gehaakte vest

Dit is het dan, mijn eerste gehaakte kledingstuk volgens patroon! Toen ik begon met (fanatiek) haken, hield ik het om te beginnen bij granny squares, onderzetters, mandala’s … kortom: dingen die niet te groot en niet te moeilijk waren.

Toen een vriendin van mijn moeder mijn passie voor haakwerkjes ontdekte, introducerde ze me al snel bij een aantal haakgroepen op facebook. Daar kwamen zulke leuke kledingstukken voorbij, dat ik erg veel zin kreeg om mij er ook eens aan te wagen. Daar het nog wat vroeg was voor een eigen ontwerp, heb ik inspiratie opgedaan op de blog van een zeer creatieve Nederlandse dame, Creachick.  Kijk zeker eens even hier voor het originele (gratis) patroon!

Ik had al wel eerder iets gemaakt met een schelppatroon, en vind dit echt een makkelijk en zeer leuke steek. Hier en daar heb ik wel wat mijn eigen ding gedaan met het patroon; zo zag ik liever een boord in granietsteek dan in de geribbelde ‘boordsteek’ en heb ik de mouwen niet in het rond gehaakt omdat ik dat wat moeilijk vond. Ook het verminderen aan de voorpanden vond ik wat lastig in deze steek, dus heb ik ze gewoon recht gelaten.

Het garen dat ik voor dit vest gebruikt heb is Amy van de Zeeman, een zacht 100% polyester garen dat erg snel weghaakt. Ik gebruikte voor mijn maatje XS een goede 9 bolletjes in totaal en gebruikte haaknaald nr 3.

Ik had zoveel plezier aan het maken van dit vest dat ik na afloop direct naar de Zeeman ben gegaan om zwart garen te gaan kopen. Ik kon namelijk ook nog wel een lang zwart vest gebruiken, en het patroon had ik nu toch onder de knie… Dus een paar weken later was ook het zwarte vest een feit 🙂 Kortom: een echte aanrader!

Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply